Mapster

Profiel

Ernst VerbeekNa afronding van mijn studie Automatisering / Informatica ben ik in de industriƫle automatisering gaan werken als hard- en software engineer (FUP/Ladder, Assembly).

Na enkele jaren ben ik overgestapt naar een startup op het gebied van geografische informatie systemen (GIS). Hier heb ik vele jaren met veel plezier gewerkt in de functies van Senior Developer (Pascal, Visual Basic, C/C++), Research & Development, Business Development en Senior Consultant rondom het de inzet van GIS, in uiteenlopende markten en sectoren.

Na ruim 10 jaar met veel plezier bij dit bedrijf gewerkt te hebben werd het tijd voor iets nieuws, en heb ik de overstap gemaakt naar een organisatie die geografische data en digitale diensten (mapping, routering, navigatie) rondom deze data leverde. Hier ben ik achtereenvolgens werkzaam geweest in de functie van Project Manager, Manager IT en Director of IT.

Na enige jaren lonkte het ondernemerschap, waarna ik de sprong naar zelfstandig ondernemerschap heb gezet. Dit gaf me de mogelijkheid een mix te vinden in de omgang met klanten en het hands-on bezig zijn met techniek. Vooral Open Source software en de toepasbaarheid daarvan in de praktijk waren en zijn speerpunten.

Daarnaast heb ik enkele jaren de Nederlandse vertegenwoordiging verzorgd van een Duits product op het gebied van Planning en Scheduling. Hier vervulde ik de rol van Managing Consultant en Senior Developer (Java/JEE, Android, Web) binnen het (internationale) development team.

Ik zou mijzelf willen typeren als gedreven technicus met een goed gevoel voor de zakelijke en commerciƫle kanten van een onderneming. Ik spreek de taal van zowel klanten als technici. Mijn ervaring stelt mij in staat een waardevolle bijdrage te leveren binnen organisaties en projecten in een uiteenlopende markten sectoren, zowel in technische als management rollen.